Topal Tavuk Çorbası

Afyon
1/2 çay bardağı bulgur
1 yumurta
2 kaşık un
1 bardak süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz

Bulguru küçük bir tepsiye koyun, üzerine bir yumurta sarısı, un ve tuz ilave edin. Karışımı yoğurarak malzemeleri birbirine yedirin.
Bir tencerede kaynattığınız beş bardak suya bulguru ekleyin ve on dakika kaynatın.
Önceden hazırlamış olduğunuz bir bardak sarmısaklı yoğurdu ilave edin ve karıştırarak bir süre kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
Bir tavada tereyağı kızdırın, içine kırmızı biber karıştırın. Çorbayı kaselere koyun, üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin, kuru naneyle süsleyerek servis edin.

Deniz Gürsoy