Balık Paneli Kuşkonmaz


4 kişilik, 40 dak., 835 kalori

Balık için
500 gr. dil balığı filetosu (derisiz)
60 gr. çam fıstığı
150 gr. un
120 gr. galeta unu
3 adet yumurta
10 gr. tereyağı
50 ml. sıvı yağ
tuz
karabiber

Kuşkonmaz ve sos için
1.4 kg. beyaz kuşkonmaz
20 gr. yoğurt
50 gr. kuzu kulağı
130 gr. soğuk tereyağı
10 ml. limon suyu
4 yumurta sarısı
60 ml. sebze suyu
10 gr. tatlı hardal
şeker

Filetoları yıkayıp kurulayın. 10 cm. büyüklüğünde parçalara kesin. Çam fıstıklarını ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Balıklara tuz, biber ekin. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son fıstıklı karışıma bulayın, buzdolabında bekletin.

Kuşkonmazları uç kısmının hemen altından başlayarak soyun, alttaki sert kısımlarını kesin. 4 porsiyona ayırın. Mutfak ipliği ile bağlayın. Kuzu kulaklarını dallarından kopartın. İri doğrayın, yoğurtla karıştırın ve blender ile püre haline getirin.

Kuşkonmazları bir tencereye koyun, üstünü soğuk su ile doldurun. 10 gr. tereyağı, limon suyu, tuz ve bir tutam şeker ile bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alın, 15 dakika bekletin.

Sos için:
Yumurta sarılarını, sebze suyunu, hardalı, tuz, biber ve bir tutam şeker ile benmaride köpük oluncaya kadar karıştırın. Tereyağı parçalarını yavaş yavaş ekleyerek ve devamlı karıştırarak koyu krema kıvamında bir sos elde edin. Benmaride bekletin.

Yağı ve tereyağını tavada kızdırın. Balıkların iki tarafını 3-4’er dakika kızartıp, kağıt havluya alın. Yoğurdu sosa ekleyin. Kuşkonmazları süzdürün. Balık, sos ve haşlanmış patatesle servis yapın.