Çiğ börek


1 kg un
1 paket yaş maya (42gr)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su.
İçi:
600-700gr kıyma
3 adet rendelenmiş kuru soğan
arzuya göre 1 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz.

Yapılışı
Mayayı ılık suya koyup eritin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Maya, tuz ve ılık su ilavesiyle yumuşakça bir hamur hazırlayın. (ekmek ile poğaça hamuru arasında bir kıvamda) Hamuru ılık bir yerde 45 dakika (ısınmış ve kapatılmış bir fırında 20-25 dakika) kabarmaya bırakın. Bu arada içini hazırlayın. İç malzemeyi köfte yoğurur gibi yoğurun. Mayalanmış olan hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde (20-25 cm çapında) açın. Bir yemek kaşığı dolusu çiğ içi hamurun yarısına yayıp yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice bastırın. 3-3,5 su bardağı kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
Hatice Özdemir