Kiremitte alabalık

Kiremitte Alabalık

1 kişilik
1 adet alabalım (400 g)
1 adet dilimlenmiş domates
100 g taze mantar
1 adet yeşil biber
2 dilim halka kesilmiş kuru soğan
2 diş dilimlenmiş sarmısak
Yarım limon, soyulmuş ve dilimlenmiş
1 adet defne yaprağı
100 g tereyağı
1 dal maydanoz
Tuz ve akbiber

Yapılışı
Alabalığın karnını açarak, içini solungaçlarını ve yüzgeçlerini temizleyin. Soğuk su ile yıkayın. Kiremitin üzerine önce limonları, domatesin yarısını ve diğer malzemeyi koyun. Temizlediğiniz alabalığı üzerine yerleştirin.

Daha sonra üzerine kalan yarım domatesi dilimler halinde yerleştirin. Tereyağını, tuzunu ve biberini koyun.

150 derecedeki fırında balığın üzeri kızaracak şekilde pişirin. Sıcak sıcak kiremitte servise çıkarın.
Not: Karafırın dediğimiz odun fırınında pişirilirse daha iyi olur.