Baharatlı buzlu çay

2 tatlı kaşığı çay
1/2 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
200 ml portakal suyu
Yarım limon suyu
40 g toz şeker
2 yemek kaşığı akasya ya da çiçek balı
Bol parça veya küp buz

Yapılışı
Yarım lt suyu bir kapta kaynama noktasına getirin. Baharatın tamamını ve çayı içine boca edin. Kısık ateşte beş dakika kaynatın. Ateşten kaba alın, süzün posalarını atın. Elde ettiğiniz aromatik çayı buzdolabına koyun. Soğuduğunda büyükçe bardaklara önce portakal suyunu, limon suyunu, balı ve küp buzları koyun. Kalan kısma da dolaptan çıkardığınız çayı ilave ederek karıştırın. Servise hazırdır.