Kılıç Balığı (Çanakkale)

400 g kılıçbalığı
4 kaşık zeytinyağı
2 limon
2 kaşık kapari
20 yeşil zeytin
10 defne yaprağı
Karabiber, tuz

Yapılışı
Kılıç balığını yıkayarak bir süzgeçte süzün. Keskin bir bıçakla kılçığını ve derisini yüzün, çok ince dilimlere kesin. Geniş ve düz bir tabağa tek kat olarak dizin. Diğer tarafta bir kasede dört kaşık zeytinyağı, limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam karabiberle sos hazırlayın, balıkların üzerine dökün. Kapari, zeytin ve defne yapraklarını balıkların üzerine koyun. Tabağı folyoyla örtün, buzdolabının en soğuk bölmesinde sosu emmesi için altı yedi saat bekletin. Servis yapmadan önce tabağı limon dilimleriyle süsleyin.